Nekklachten

Wat zijn nekklachten?

Heeft u last van nekklachten en bent u benieuwd hoe fysiotherapie u hierbij kan helpen? In onze praktijk zien we regelmatig patiënten die al langere tijd last hebben van nekklachten. Na rugpijn is nekpijn de meest voorkomende klacht in onze praktijk. Bij nekklachten is er vaak sprake van pijn in de banden, spieren en/of gewrichten in de nek. Deze pijn kan ook uitstralen naar de schouders, rug, armen en/of het hoofd. Nekklachten hebben vaak een grote invloed op het dagelijks functioneren van onze patiënten. Binnen onze praktijk helpen we u graag van uw nekklachten af.

Hoe ontstaan nekklachten?

De nek is een onderdeel van ons lichaam dat dagelijks zeer intensief wordt belast. Nekklachten zijn erg vervelend en een veel voorkomend probleem die verschillende oorzaken kunnen hebben.Over het algemeen ontstaan nekklachten door een verkeerde houding of het maken van een verkeerde beweging. Hierbij kunt u denken aan het landurig staan of zitten, zoals een ingezakte en voorovergebogen houding voor een laptop of computer. Ook een verhoogde spierspanning, overbelasting van de nekspieren of een trauma kunnen een oorzaak zijn van nekklachten.

Waarom fysiotherapie bij nekklachten?

Als u last heeft van nekklachten dan wilt u hier natuurlijk niet mee blijven rondlopen. Fysiotherapie bij nekklachten is dan de beste en meest effectieve oplossing om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen. Bovendien is de fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van nekklachten. Indien u vaak last heeft van nekpijn of een stijve nek kan de fysiotherapeut u helpen om het herstel van uw nekklachten bevorderen.

Hoe werkt fysiotherapie bij nekklachten

Fysiotherapie bij nekklachten is veelal gericht op geven van advies en het bestrijden van symptomen door het aanleren van oefeningen en het in beweging brengen van de nek. Tijdens uw eerste afspraak zal de fysiotherapeut u vragen stellen over uw nekklachten en de beweeglijkheid van de nek onderzoeken. Daarna zal de fysiotherapeut op basis van uw specifieke klachten bekijken welke behandelmethode het beste bij u past, zoals manuele therapie of dry needling.


Maak een afspraak

Contact

inMotus Fysiotherapie
van Beethovenlaan 6
4702 JS Roosendaal

info@promotusfysio.nl
06 11649592

Openingstijden

Maandag     07:30 – 12:00
Dinsdag       07:30 – 21:00
Woensdag   07:30 – 12:00
Donderdag  07:30 – 21:00
Vrijdag          07:30 – 12:00
Zaterdag      07:30 – 12:00

 

In overleg kunnen er afspraken gemaakt worden buiten openingstijden.

Locatie