Wat zijn knieklachten?

Heeft u last van knieklachten en wilt u weten of fysiotherapie bij knieklachten u kan helpen? Knieklachten zijn een veelgehoorde klacht binnen onze praktijk. Knieklachten komen vooral voor bij onze oudere patiënten, patiënten met een staand beroep en patiënten die intensief sporten.

Hoe ontstaan knieklachten?

Knieklachten ontstaan veelal door langdurige overbelasting van de knie. Bij onze oudere patiënten zien we eerder chronische knieklachten die ontstaan door slijtage van de knie. 

Waarom fysiotherapie bij knieklachten?

Als u last heeft van knieklachten dan wilt u hier zo snel mogelijk vanaf. Fysiotherapie bij knieklachten is dan de beste en meest effectieve manier om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen. Bovendien heeft de fysiotherapeut ruime ervaring in het behandelen van knieklachten. Indien u vaak last heeft van pijn aan en rondom uw knieën of langere tijd met knieklachten rondloopt, dan kan de fysiotherapeut u helpen om het herstel van uw knieklachten te bevorderen.

Hoe werkt fysiotherapie bij knieklachten

Het inzetten van fysiotherapie bij knieklahcnten bevordert het herstel van uw knieklachten zodat u uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten. Na een intakegesprek stelt de fysiotherapeut samen met u een plan van aanpak met op. De behandeling bestaat meestal uit echografie, manuele therapie, taping, massage, dry needling, en/of oefentherapie.