Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode bedoeld om klachten aan het steun-, houdings- en bewegingsapparaat (spieren, banden, pezen, zenuwen en gewrichten) te verhelpen.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is specialist op het gebied van het bewegen van het menselijke lichaam. Hij behandelt en begeleidt patiënten die belemmerd worden in het bewegen, waardoor simpele (dagelijkse) activiteiten niet of moeizaam gedaan kunnen worden.

Hoe werkt fysiotherapie?

De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in groepsverband. Bij een individuele behandeling wordt gestart met een consult om een volledig beeld te krijgen van uw klachten. Tijdens deze afspraak begint de fysiotherapeut met een vraaggesprek (de anamnese), waarbij hij uw klachten in kaart brengt. Na dit vraaggesprek wordt een fysiotherapeutisch, ofwel lichamelijk onderzoek uitgevoerd. Hierna zal de fysiotherapeut samen met u een passend en persoonlijk behandelplan opstellen, bijvoorbeeld door oefeningen waardoor de klachten afnemen. Bij het opstellen van uw persoonlijke behandelplan wordt gekeken naar uw mogelijkheden, wensen uw lichamelijke situatie. Elke patiënt is anders, dus het behandelplan kan voor iedere patiënt anders zijn.

Hoe behandelt de fysiotherapeut mijn klachten?

De behandelmethoden waar de fysiotherapeut mee werkt zijn: mobilisatietechnieken, taping, massage, oefentherapie, uitleg en advies en instructie van oefeningen voor thuis. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van fitnessapparatuur. Indien nodig kan de fysiotherapeut ook bij u aan huis komen. Echter gebeurt dit alleen als de patiënt niet in staat is naar onze fysiotherapie praktijk in Roosendaal te komen.

Wat is het doel van fysiotherapie?

Fysiotherapie is gericht op het wegnemen of verminderen van lichamelijke klachten, die uw dagelijkse leven en activiteiten beperken. Hierbij kunt u denken aan activiteiten als een boodschap doen, zelfzorg, uw hobby's, werk en sport. Echter kan de behandeling ook gericht zijn op het voorkomen van klachten of het behouden van de mogelijkheden. Kortom, fysiotherapie is voor iedereen met lichamelijke klachten.